Ο Γιώργος Μαζωνάκης αιφνιδιάζει με μια καμπάνια για την δύναμη του μπουζουκιού! (βίντεο)

0

Δημιουργεί τάσεις. Προκαλεί διαρκώς μικρούς αιφνιδιασμούς. Είναι εκκεντρικός, πρωτοπόρος, κλασικός όσο και αιρετικός. Μοναδικός στο είδος και το ύφος του. Τώρα, στην εποχή που η πανδημία άλλαξε τα πάντα, ο Γιώργος Μαζωνάκης επελαύνει με μια δυναμική καμπάνια που στόχο έχει να ξεπεραστεί ο ρατσισμός για το μπουζούκι και να βρει ξανά τη θέση που του αξίζει.

Βίωμα, ένστικτο και αυτή η «πρόσκρουση» με την πραγματικότητα που σε κάνει να συνειδητοποιείς ότι έχεις αφήσει να φθαρούν αξίες, ιδανικά, αλήθειες που είναι καταλυτικά για τη ζωή και την Τέχνη. Ολες αυτές οι συντεταγμένες συναντήθηκαν στο μυαλό του Γιώργου Μαζωνάκη και μέσα στις μέρες της καραντίνας σφυρηλατήθηκαν σε μια συνειδητοποίηση που πήρε τη μορφή αποστολής, τη μορφή μιας εκστρατείας: να επιστρέψει το μπουζούκι στη θέση που του ανήκει στο ελληνικό τραγούδι. Οχι ως ένα κειμήλιο, ως ένα μουσειακό είδος που αξίζει απλά τον σεβασμό μας, αλλά ως ένα ζωντανό, ενεργό, παλλόμενο όργανο που μπορεί να δημιουργήσει νέες μουσικές αφηγήσεις, διεθνώς.

Ετσι, ο Γιώργος Μαζωνάκης ξεκίνησε μία πρωτοβουλία με χαρακτήρα αποστολής ζωής, μια ανοιχτή πρόσκληση σε ειδικούς και κοινό, για την απόδοση της τιμής που αξίζει στο μπουζούκι, στο μουσικό αυτό όργανο-σύμβολο και, μάλιστα, παγκόσμιο του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού που μιλάει στην καρδιά και την ψυχή όλων μας. Τίτλος της καμπάνιας είναι «Μπουζούκι. Οι Ευαίσθητες Χορδές». Μιλώντας στο iefimerida, o Γιώργος Μαζωνάκης λέει ότι είναι αυτή μια ανάγκη του, μια πρόκληση πρωτίστως προς τον ίδιο τον εαυτό του.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.grShare.

Leave A Reply