Πώς τα cartoon επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών!

0

Από τότε που υπάρχουν τα κινούμε σχέδια, τα απανταχού παιδιά καθηλώνονται ως μαγεμένα μπροστά από οθόνες –δεν είναι δηλαδή μόνο σημείο των καιρών μας. Είτε ανήκετε στις οικογένειες που έχουν μονίμως ανοιχτή την τηλεόραση, είτε είστε από εκείνους που την έχουν πετάξει στα σκουπίδια και καλύπτουν τις ανάγκες τους μέσω διαδικτύου, τα παιδιά σας (με τον έναν τρόπο ή τον άλλο) παρακολουθούν σειρές και ταινίες με πάθος φανατικού.

Πώς τα cartoon επηρεάζουν την ψυχολογία των παιδιών

Θα ήταν παράλογα αυταρχικό και πολύ φοβικό να προβαίναμε σε καθολική απαγόρευση, αφού τα παιδιά –όπως όλοι μας- έχουν το αναφαίρετο δικαίωμα στην… τεμπελιά και την ψυχαγωγία της αρεσκείας τους.

Είναι, όμως, απαραίτητο να έχουμε την εποπτεία των προγραμμάτων που παρακολουθούν, αναλογιζόμενοι όλους τους τρόπους που τα κινούμενα σχέδια επιδρούν στην παιδική ψυχολογία, καλλιεργώντας συμπεριφορές, διαμορφώνοντας πρότυπα και συμπεριφορές –με θετικό ή αρνητικό τρόπο, ανάλογα με το περιεχόμενο των cartoons που προτιμούν ή τους επιτρέπεται να βλέπουν.

Ας ρίξουμε, λοιπόν, μια ματιά στον αρνητικό αλλά και τον θετικό τρόπο που επηρεάζεται η ψυχολογία, η συμπεριφορά και η καθημερινότητα των παιδιών απ’ τα κινούμενα σχέδια (μπας και «σώσουμε» τίποτα)…

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: mama365.grShare.

Leave A Reply