Τι μπορεί να κάνει μια γυναίκα για να αναζωπυρώσει τον έρωτα στην σχέση της;

0

Η διαφορά στα επίπεδα της σεξουαλικής επιθυμίας ανάμεσα στο ζευγάρι είναι ένα πρόβλημα που συνήθως αναφέρεται από εκείνους που βρίσκονται σε μακροχρόνιες ερωτικές σχέσεις. Είναι αρκετά συχνό φαινόμενο να θέλει ο ένας περισσότερο σεξ από τον άλλον και αυτή η δυσαρμονία αποτελεί αιτία δυσφορίας.

Πρόσφατα δημοσιεύτηκε μελέτη (Herbenick, 2014) που σκοπό είχε να αξιολογήσει τις στρατηγικές που χρησιμοποιούν οι γυναίκες για να επηρεάσουν τη σεξουαλική τους επιθυμία, καθώς και τη γνώμη τους για την αποτελεσματικότητα των στρατηγικών αυτών.

Εκατόν εβδομήντα εννέα γυναίκες οι οποίες ήταν σε μόνιμη, ετεροφυλόφιλη σχέση επί περισσότερα από 5 χρόνια συμμετείχαν στην ανώνυμη διαδικτυακή έρευνα.

Οι πιο κοινές στρατηγικές που είπαν πως χρησιμοποιούν για να φέρουν την επιθυμία πάλι στο προσκήνιο ήταν: να αυξήσουν την επικοινωνία, να προσπαθούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες των συντρόφων τους, να εμπλέκονται σε σεξουαλική επαφή ακόμη και χωρίς επιθυμία και να κάνουν υπομονή αφήνοντας τον χρόνο να λύσει το πρόβλημα.

Επιπλέον, ανέφεραν και συγκεκριμένες τεχνικές που είχαν χρησιμοποιήσει: τον προγραμματισμό του σεξ, τα σέξι εσώρουχα και μια νύχτα σαν ερωτικό ραντεβού. Ωστόσο, μεγάλος αριθμός των γυναικών ανέφερε ότι το πρόβλημα δεν έχει επιλυθεί και ότι ήταν δυσαρεστημένες από τις στρατηγικές που εφάρμοσαν.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: athensmagazine.grShare.

Leave A Reply