NEWSFEED

«Αντίο» στα μικρά κέρματα του ευρώ;

today30/09/2020 3

Φόντο
share close

Ενα μεγάλο «ντιμπέιτ» με μοναδικό αντικείμενο τον… αποχαιρετισμό -ή μη- στα κέρματα του 1 και των 2 λεπτών του ευρώ ξεκινά στην Κομισιόν.

Οπως έγινε γνωστό, πρόκειται για μια μακρά φάση αξιολόγησης και εκτίμησης των επιπτώσεων της χρήσης των μικρών κερμάτων του ευρώ, η οποία θα ολοκληρωθεί στα τέλη του 2021. Τότε η Κομισιόν θα ανακοινώσει αν οι χώρες της Ευρωζώνης θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν τα νομίσματα του 1 και των 2 λεπτών.

Για το ζήτημα έχουν γίνει διάφορες εισηγήσεις στην Κομισιόν. Αρκετοί, μεταξύ άλλων, υποστηρίζουν ότι η κατάργηση των δύο μικρών κερμάτων μπορεί να εξοικονομήσει αρκετά κονδύλια, καθώς το κόστος παραγωγής και διαχείρισής τους συχνά ξεπερνά την ονομαστική τους αξία.

Οι Βρυξέλλες προσανατολίζονται στο να εισαγάγουν κανονισμούς στρογγυλοποίησης στα ποσά των καταναλωτικών αγαθών σε όλα τα μέλη της ΕΕ, έτσι ώστε οι καταναλωτές να μπορούν να πληρώνουν χρησιμοποιώντας τα νομίσματα του 1 και 2 λεπτών.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it