Κορωνοϊός: Το εξαιρετικά κρίσιμο διάστημα μέχρι τις 9 Νοεμβρίου!

0

Κρίσιμο θεωρείται το διάστημα των επόμενων 15 ημερών, έως τις 9 Νοεμβρίου δηλαδή, για τα βήματα κατά της πανδημίας του κορωνοϊού.

Οι επιδημιολόγοι τονίζουν πως μετά τα νέα μέτρα η εξάπλωση του κορωνοϊού δεν έχει σταματήσει, αλλά περιμένουν να δουν τα αποτελέσματα από τους περιορισμούς και τα lockdowns που έχουν τεθεί σε διάφορες περιοχές της χώρας, ανάλογα με την επιδημιολογία που υπάρχει.

Αρκετές περιοχές, όπως η Καστοριά, η Κοζάνη, οι Σέρρες, τα Ιωάννινα και φυσικά η Αττική και η Θεσσαλονίκη, παρουσιάζουν υψηλότατα ποσοστά κρουσμάτων, ωστόσο οι ειδικοί τονίζουν πως πρέπει να περιμένουν 10 με 15 ημέρες (σύμφωνα με την ΕΡΤ το διήμερο 8-9 Νοεμβρίου θεωρείται πως θα κριθούν τα επόμενα βήματα) για να διαπιστώσουν αν τα μέτρα έχουν πιάσει τόπο και αν ο κορωνοϊός έχει καταφέρει να διεισδύσει περισσότερο στην κοινότητα.

«Επειδή ο χρόνος επώασης είναι μετά τις 7 ημέρες-10 ημέρες, η τελική αποτίμηση θα γίνει σε 10-15 ημέρες», ανέφερε χαρακτηριστικά ο καθηγητής μικροβιολογίας Άλκης Βατόπουλος στην ΕΡΤ…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr – https://www.iefimerida.gr/ellada/koronoios-krisimo-15nthimero-gia-tin-pandimiaShare.

Leave A Reply