NEWSFEED

Κλείνουν από την Τρίτη εστιατόρια, μπαρ, καφέ, θέατρα, σινεμά και γυμναστήρια -Σε Αττική και Β.Ελλάδα!

today31/10/2020 2

Φόντο
share close

Νέα μέτρα για την αντιμετώπιση του κορονοϊού ανακοίνωσε πριν από λίγο ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο Έλληνας πρωθυπουργός ανακοίνωσε από τις έξι το πρωί της Τρίτης ότι κλείνει η εστίαση, ενώ πλέον η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική παντού σε όλη την Ελλάδα ανεξαρτήτου επιπέδου συναγερμού.

Επιπλέον, η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ισχύει από τις 00:00 έως και τις 05:00, ενώ εκτός από την εστίαση λουκέτο μπαίνει σε χώρους ψυχαγωγίας, πολιτισμού και άθλησης (μπαρ, καφέ, κινηματογράφοι, μουσεία και θέατρα, όπως και κλειστά γυμναστήρια).

Παράλληλα, η χώρα θα είναι χωρισμένη σε δύο ζώνες (Επιτήρησης και Αυξημένου  Κινδύνου) κι όχι τέσσερις όπως ήταν μέχρι σήμερα.

Ο πρωθυπουργός ξεκαθάρισε ότι τα σχολεία, λιανεμπόριο, ξενοδοχεία και κομμωτήρια, ενώ η τηλεργασία σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα πάει στο 50%.

Αναλυτικά το μήνυμα του πρωθυπουργού:

Συμπολίτες μου,

Είχα την πρόθεση να επικοινωνήσω μαζί σας από χθες. Εκδηλώθηκε, όμως, ο σεισμός στο Ανατολικό Αιγαίο και το ενδιαφέρον μου στράφηκε αμέσως στη Σάμο. Το νησί άντεξε. Αλλά, δυστυχώς, χάσαμε δύο παιδιά. Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου στις οικογένειές τους και γρήγορη ανάρρωση στους τραυματίες. Η σκέψη μου, όπως και όλων μας, είναι μαζί τους, εκεί. Η φροντίδα του κράτους είναι εκεί. Και σε λίγο θα είμαι και εγώ εκεί.

Η Τουρκία μετρά, επίσης, πολλά θύματα και τεράστιες ζημιές. Επικοινώνησα ήδη με τον Πρόεδρο Erdogan. Τονίζοντας πως, πέρα από τις δυσκολίες στις σχέσεις μας, σε αυτές τις στιγμές προέχει η ενότητα των λαών μας. Γιατί, για εμάς, η προστασία της ανθρώπινης ζωής ξεπερνά σύνορα και διαφορές. Τον ευχαριστώ για τη θετική ανταπόκριση στο τηλεφώνημά μου.

Την ίδια ώρα, πάντως, η μεγάλη απειλή που πολιορκεί τη χώρα και τον πλανήτη παραμένει ο κορονοϊός. Πριν από ένα μήνα είχα εκφράσει την ελπίδα ότι θα μπορέσουμε να συνυπάρξουμε μαζί του, με προφυλάξεις που δεν θα διαταράσσουν ουσιαστικά την οικονομική και κοινωνική ζωή. Δυστυχώς, τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν έτσι.

Το σημερινό μου μήνυμα είναι εκείνο που ήθελα εξαρχής να μην χρειαστεί να κάνω. Αλλά δεν επιτρέπεται να κλείσω τα μάτια στη σκληρή πραγματικότητα. Επιβάλλεται να θέσω εκ νέου την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε άλλη επιλογή. Αυτό είναι το χρέος που έχω και αυτό υπηρετώ.

Ύστερα από μία μακρά περίοδο σταθερότητας, τα κρούσματα αυξάνονται εκθετικά και στη χώρα μας. Και οι επιστήμονες προειδοποιούν ότι, σύντομα, η νέα επέλαση της πανδημίας θα κλονίσει τις αντοχές του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Δοκιμάζοντας όχι μόνο ασθενείς, αλλά και τους γιατρούς και τους νοσηλευτές μας.

Είναι, λοιπόν, η ώρα των πολιτικών αποφάσεων. Και γι’ αυτές θα σας μιλήσω, θέλοντας και πάλι να προλάβουμε τα χειρότερα, που ήδη απλώνονται σε όλη την Ευρώπη. Μόλις προχθές άλλωστε, στο έκτακτο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, διαπιστώσαμε πόσο δύσκολη είναι η διαχείριση του δεύτερου κύματος του Cοvid-19, καθώς παντού ο εφιάλτης έχει επιστρέψει δριμύτερος.

Όπως την άνοιξη πετύχαμε ν’ αποκρούσουμε τον ιό και το καλοκαίρι επανεκκινήσαμε την οικονομία και τον τουρισμό, ελέγχοντας τις δυσκολίες, έτσι και τώρα οφείλουμε να κινηθούμε ξανά προληπτικά. Και με ένα δυναμικό σχέδιο τον Νοέμβριο να διεκδικήσουμε έναν πιο αισιόδοξο Δεκέμβριο. Με, όσο το δυνατόν, ομαλότερη κοινωνική ζωή και μεγαλύτερη κίνηση στην αγορά των Χριστουγέννων και των γιορτών…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.newsbeast.gr/greece/arthro/6778863/nea-metra-gia-ton-koronoio-loyketo-stin-estiasi-chrisi-maskas-pantoy

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it