Κεραμέως: Τα Πανεπιστήμια θα ορίζουν ελάχιστη βάση εισόδου!

0


Για τον νέο νόμο που θα τεθεί σε ισχύ και θα αφορά τα Πανεπιστήμια μίλησε σε ραδιοφωνική της συνέντευξη τη Δευτέρα (25/1) η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως.

Εστίασε παράλληλα στις αλλαγές στο σύστημα διοίκησης, στα προγράμματα σπουδών και στη λειτουργία τους. «Ο νόμος πλαίσιο θα περιλαμβάνει ρύθμιση για ενιαίο ψηφοδέλτιο στις φοιτητικές εκλογές αλλά και για μεγαλύτερη απελευθέρωση της σύμπραξης των Πανεπιστημίων με ιδιωτικούς φορείς» δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 η Νίκη Κεραμέως.

Βάση εισαγωγής

Αναφερόμενη στις αλλαγές στην Ανώτατη Εκπαίδευση η υπουργός Παιδείας τόνισε πως έχουν στόχο την αναβάθμιση του επιπέδου σπουδών αλλά και την ενίσχυση των προϋποθέσεων για ακαδημαϊκές εισαγωγές στα Πανεπιστήμια. Για να γίνει αυτό, σημείωσε «δίνονται εξουσίες στα πανεπιστήμια να ορίζουν την ελάχιστη βάση εισόδου αλλά και να να ορίζουν αυξημένο συντελεστή σε συγκεκριμένο μάθημα».

Όταν κάποιος εισάγεται με βαθμό 1 ή 2, είπε η κ. Κεραμέως τον κοροϊδεύουμε όλοι μαζί σχετικά με τις πιθανότητες που έχει να φοιτήσει και να αποφοιτήσει, ενώ παράλληλα κοροϊδεύουμε τον συμφοιτητή του που πάσχισε για να εισαχθεί αλλά και τον Έλληνα φορολογούμενο.

Ανέφερε επίσης ότι αποφασίστηκε να μην οριστεί ως βάση εισαγωγής ένας απόλυτος αριθμός που σχετίζεται άμεσα με δύσκολα θέματα που μπορεί να πέσουν κάποια χρονιά, αλλά ένα ποσοστό…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/7035328/kerameos-ta-panepistimia-tha-orizoun-elachisti-vasi-eisodou-meionontai-se-15-oi-scholes-pou-tha-borei-na-dilosei-ypopsifios

Share.


Leave A Reply