Αιθέρια έλαια που κάνουν θαύματα!

0


Όλοι οι άνθρωποι τώρα με τον κορονοϊό περνάμε μία δύσκολη περίοδο, τόσο σε ψυχικό / ψυχολογικό όσο και σε σωματικό επίπεδο. Το γνωρίζετε όμως ότι τα αιθέρια έλαια, όπως το ριγανέλαιο και η λεβάντα μπορούν πραγματικά να ανακουφίσουν από τις συνέπειες της δύσκολης αυτής κατάστασης;

Τα αιθέρια έλαια μπορούν να ανεβάσουν τη διάθεσή σας, να μειώσουν το στρες και να σας κάνουν να αισθανθείτε καλύτερα, απλώς και μόνο μυρίζοντάς τα. Σε ορισμένες περιπτώσεις μάλιστα, έχει αποδειχθεί ότι τα αιθέρια έλαια μπορούν να βοηθήσουν ακόμη και στην ανακούφιση των συμπτωμάτων διαφόρων παθήσεων, δερματικής ή και ψυχικής φύσεως.

Στο cbdoilshop θα βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από αιθέρια έλαια κάθε είδους, ωστόσο αυτά που κάνουν θραύση την περίοδο του κορονοϊού είναι το ριγανέλαιο και η λεβάντα, καθώς έχει αποδειχθεί ότι μειώνουν το αίσθημα στρες και κατάθλιψης, αλλά και τις δερματικές επιπτώσεις που μπορεί να επιφέρουν αυτά τα συναισθήματα στον οργανισμό σας.

Το βοτάνι των βουνών

Η ρίγανη είναι ένα αρωματικό βότανο που είναι το έχουμε μάθει περισσότερο ως συστατικό στα τρόφιμα και το έχουμε συνδυάσει με τις γιαγιάδες που το μαζεύουν στα βουνά της επαρχίας. Αυτό που δεν γνωρίζουν πολλοί όμως, είναι ότι μπορεί να γίνει επίσης αιθέριο έλαιο, γνωστό και ως ριγανέλαιο, πλούσιο σε αντιοξειδωτικά και πολύτιμες ενώσεις με αποδεδειγμένα οφέλη για την υγεία μας.

Με υψηλή περιεκτικότητα σε ασβέστιο, μαγνήσιο, ψευδάργυρο, σίδηρο, κάλιο, χαλκό, βόριο, μαγγάνιο και βιταμίνες C και Α, είναι ένας αποτελεσματικός φυσικός, αντιβιοτικός και αντιμυκητισιακός παράγοντας, που χρησιμοποιείται μεταξύ άλλων και για δερματικές παθήσεις  όπως δερματίτιδες, αλλεργίες, εκζέματα, ψωριάσεις, αλλά και αρθρίτιδες οστεοαρθρίτιδες, και ρευματισμούς.

Για ηρεμία και χαλάρωση

Η λεβάντα εκτός από πανέμορφο λουλούδι και αποτελεσματικό αντισκωρικό, είναι επίσης και ένα αιθέριο έλαιο, πολύτιμο στην αντιμετώπιση πολλών συμπτωμάτων που σχετίζονται με το στρες και την κατάθλιψη. Σε μία περίοδο κατά την οποία η αβεβαιότητα μας έχει καταβάλλει και η ψυχολογία μας βρίσκεται στα χειρότερά της, το αιθέριο έλαιο λεβάντα μπορεί να μας βοηθήσει σημαντικά να δούμε την κατάσταση αλλιώς και να βρούμε με καθαρό μυαλό λύσεις για την βελτίωσή της. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι τα αιθέρια έλαια με λεβάντα χρησιμοποιούνται ευρέως στην αρωματοθεραπεία.

Αποσταγμένο από το φυτό Lavandula angustifolia, προάγει τη χαλάρωση και αντιμετωπίζει αποτελεσματικά ψυχικά συσχετισμένες καταστάσεις όπως το στρες, οι κρίσεις πανικού, η κατάθλιψη, η αϋπνία αλλά και τα δερματικά εκζέματα.

 

 

Share.


Leave A Reply