NEWSFEED

Νέα μελέτη για τον διαβήτη: Όσοι τρώνε πρωινό πριν τις 8:30 μειώνουν τον κίνδυνο!

today19/03/2021

Φόντο
share close

Χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου στο αίμα τους και μεγαλύτερη ινσουλινοαντοχή έχουν οι άνθρωποι που αρχίζουν το φαγητό πριν από τις 8:30 το πρωί. Αυτός ο συνδυασμός σύμφωνα με νέα μελέτη που έκαναν αμερικανοί επιστήμονες μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης διαβήτη τύπου 2.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τη δρ Μάριαμ Άλι του Πανεπιστημίου Northwestern του Σικάγο, που έκαναν τη σχετική παρουσίαση στο διαδικτυακό ετήσιο συνέδριο της αμερικανικής Ενδοκρινολογικής Εταιρείας, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, ανέλυσαν στοιχεία για 10.575 άτομα, που χωρίστηκαν σε τρεις ομάδες ανάλογα με το συνολικό χρόνο μέσα στη μέρα που έτρωγαν (από το πρωινό έως το βραδινό): λιγότερο από δέκα ώρες, 10 έως 13 και περισσότερες από 13.

Επίσης δημιουργήθηκαν έξι υποκατηγορίες ανάλογα με το αν κάποιος ξεκινούσε να τρώει πριν ή μετά τις 08:30 το πρωί…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://www.newsbeast.gr/health/arthro/7206398/nea-meleti-gia-ton-diaviti-osoi-trone-proino-prin-tis-830-meionoun-ton-kindyno

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it