NEWSFEED

Ποιοι είναι οι κανόνες για ασφαλή τρόφιμα!

today26/03/2021

Φόντο
share close

«Η ασφάλεια των τροφίμων είναι ένας καθοριστικός παράγοντας για να υπάρχει επάρκεια τροφίμων για όλους τους ανθρώπους πάνω στη Γη. Αποτελεί βασικό συστατικό για τη μείωση της φτώχειας και την αειφόρο ανάπτυξη. Κίνδυνοι από τα τρόφιμα θα υπάρχουν πάντα, αλλά υπάρχουν τρόποι να τους αντιμετωπίσουμε και το σημαντικότερο να τους προλάβουμε».

Με τη διαπίστωση αυτή άνοιξε στις Σέρρες την ομιλία του ο καθηγητής τοξικολογίας Δρ. Maged Younes, προσκεκλημένος του 1ου ΓΕΛ, προκειμένου να μιλήσει με θέμα: «Τρόφιμα, χημικά και κίνδυνοι για την υγεία μας. Μύθοι και πραγματικότητες. Ο ρόλος των διεθνών οργανισμών WHO, FAO, EFSA, ECHA».

Ο Δρ. Younes, ένας από τους πιο διακεκριμένους ακαδημαϊκούς επιστήμονες σήμερα διεθνώς στα θέματα ασφάλειας τροφίμων, με μακρόχρονη καριέρα στην τοξικολογία και την αξιολόγηση των κινδύνων στον άνθρωπο, μίλησε ενώπιον ενός πολυπληθούς ακροατηρίου όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Είχε την ευκαιρία να συζητήσει με πολλούς από τους παρευρισκόμενους πάνω σε θέματα που σχετίζονται με τους κινδύνους που διατρέχει σήμερα ο άνθρωπος από την κατανάλωση μη ασφαλών τροφίμων.

Με μακρά εμπειρία στον ακαδημαϊκό και ερευνητικό τομέα αλλά και στον ΟΗΕ σε τμήματα που σχετίζονται με την ασφάλεια των τροφίμων (WHO, FAO, UNEP) ο Δρ. Younes αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στα χαρακτηριστικά και τους παράγοντες που καθιστούν ασφαλές ένα τρόφιμο, στον ρόλο που διαδραματίζουν σήμερα οι διεθνείς οργανισμοί, σε περιστατικά επιμολυσμένων τροφίμων που αφύπνισαν τη διεθνή κοινότητα και οδήγησαν σε λήψη αποφάσεων, αλλά και στις ευθύνες που έχουμε όλοι ως καταναλωτές…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newsbeast.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it