Τα επιδόρπια της φύσης, τα φρούτα, έχουν άφθονες αντιφλεγμονώδεις ενώσεις, που θεωρούνται σημαντικές για την προστασία του οργανισμού από ασθένεις που σχετίζονται με την φλεγμονώδη αντίδραση του οργανισμού όπως π.χ. οι καρδιαγγειακές παθήσεις και ο σακχαρώδης διαβήτης.
Η κατανάλωση τουλάχιστον μίας μερίδας διάφορων φρούτων καθημερινά, ανάλογα με την εποχή, μπορεί να ενισχύσει την αντιοξειδωτική δραστηριότητα και την άμυνα του οργανισμού. Για το φθινόπωρο, λοιπόν, ενδείκνυνται:
Η παροιμία για το μήλο που κάνει… πέρα τον γιατρό είναι πολύ πιθανό να έχει κάποια επιστημονική βάση. Σύμφωνα με μελέτη που πραγματοποιήθηκε σε σχεδόν 35.000 γυναίκες, η κατανάλωση μήλων -αλλά και αχλαδιών- συνδέθηκε με χαμηλότερο κίνδυνο θανάτου από καρδιακές παθήσεις. Επίσης, τα βασικά συστατικά του μήλου -οι φυτικές ίνες, η βιταμίνη C, η πηκτίνη και οι πολυφαινόλες- έχουν σχετιστεί, κυρίως σε ζωικές μελέτες, με αντιφλεγμονώδεις επιδράσεις και αύξηση στα ωφέλιμα μικρόβια του εντέρου…
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://ygeiamou.gr/%ce%b4%ce%b9%ce%b1%cf%84%cf%81%ce%bf%cf%86%ce%ae/ipertrofes-votana/234661/tria-frouta-protathlites-me-antiflegmonodi-drasi-pou-thorakizoun-ton-organismo/