City FM 103,8
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
Κανάλι 20 107,5
Περισσότερα από 800 ξενοδοχεία έχουν ενταχθεί στο πρόγραμμα «Ελληνικό Πρωινό», το οποίο αποτελεί πρωτοβουλία του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδας.
Η διαδικασία ένταξης των επιχειρήσεων στο πρόγραμμα γίνεται μέσω της σχετικής διαδικτυακής πλατφόρμας greekbreakfast.gr και βοηθάει στην προστασία της ονομασίας προέλευσης και της φήμης ενός προϊόντος. Ταυτόχρονα συμβάλλει στην ανάδειξη ενός τουριστικού προϊόντος με ιδιαίτερη αξία.
Τα τρόφιμα που ξεχωρίζουν
Σύμφωνα με έρευνα που είχε πραγματοποιήσει το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο τα τρόφιμα που μπορεί να έχουν τη μεγαλύτερη προστιθέμενη αξία είναι:
1. Το σερβίρισμα γιαουρτιού εκτός του βιομηχανικού (παραδοσιακό ή τοπικό χύμα)
2. Το σερβίρισμα τοπικού τυριού (τυριά ίδιας παραγωγής, λαδοτύρι, τοπική φέτα, γραβιέρα, κατσικίσιο Τήνου, ανθότυρο, μανούρι, ξυνότυρο Νάξου, μυζήθρα ξινή-γλυκιά, φέτα ιδιοπαραγωγής, κεφαλογραβιέρα)
3. Το σερβίρισμα αυγών ελευθέρας βοσκής ή βιολογικών ή ειδικής εκτροφής)
4. Το σερβίρισμα πίτας ίδιας παρασκευής (τραχανόπιτα, λαδόπιτες, κολοκυθόπιτα, τυρόπιτα από εργαστήρια περιοχής, μανιταρόπιτα, ζαμπονοτυρόπιτα, τυρόψωμο, μπουγάτσα αλμυρή, σπανακοπιτάκια, χορτόπιτα, ζυμαρόπιτα, σφακιανή πίτα ή λαδόπιτα, κροκέτες λαχανικών, τηγανόψωμα, μπατζίνα [βλαχικη πιτα])
5. Το σερβίρισμα τοπικών σπεσιαλιτέ (κυρίως γλυκών – όπως Λουκουμάδες, ροξάκια, χαλβάς, γλυκά κουταλιού, τάρτες, γαλακτομπούρεκο, μπακλαβάς, μηλόπιτα, καρυδόπιτα, πορτοκαλόπιτα, γαλατόπιτα, σοκολατόπιτα, λεμονόπιτα, παστέλι, μπουγάτσα, ρυζόγαλο, δίπλες, πλατσέτα, κρέμες βανίλια/σοκολάτα, ραφιόλια, τηγανίτες/pancake, φιτουρα, γλυκά ταψιού/ σιροπιαστά, πάστα φλώρα, ραβανί, καλτσούνια, κουραμπιέδες, μελομακάρονα, τσουρέκια, σφακιανή πίτα, λαδόπιτα κ.ά. αλλά και ζεστών γευμάτων –όπως τραχανά, σούπες, φασόλι μαυρομάτικο, πατάτες λαδορίγανη, άγρια πέστροφα με καλαμποκάλευρο, διάφορες συνταγές μανιταριών κλπ)
6. Το σερβίρισμα λαχανικών εποχής, αλλά και παρασκευασμάτων λαχανικών (Ελιές ίδιας παραγωγής, πάστα ελιάς, ταχίνι, τομάτες, ψητές ντομάτες, αγγούρι και καρότο σε στικ, μανιτάρια σωτέ, πίκλες κ.λπ.)
7. Το σερβίρισμα φρέσκου χυμού
8. Το σερβίρισμα αφεψημάτων με τοπικά αρωματικά φυτά
9. Το σερβίρισμα τοπικού μελιού
Τα υλικά και τα κριτήρια για την επιλογή τους
Η επιλογή των υλικών σχεδιάζεται σύμφωνα με τη φιλοσοφία του ελληνικού πρωινού, ώστε:
Η διαδικασία εγγραφής
Η διαδικασία ένταξης των ενδιαφερόμενων επιχειρήσεων στο Ελληνικό Πρωινό έχει ως εξής:
Πηγή: supply.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
ελληνικού πλεονεκτήματα πρωινού σημασία
![]() |
---|
![]() |
![]() |
For every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
closeDancing In The Flames The Weeknd
Se Periptosi Pou Anna Vissi
Bad Dreams Teddy Swims
Xiliometra APON
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
Messy Lola Young
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS