City FM 103,8
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
Κανάλι 20 107,5
Τα παιδιά μας είναι σχεδόν πάντα ο καθρέφτης μας. Γι’ αυτό το λόγο, κάποια στιγμή, κάθισα και σκέφτηκα γιατί είχα πρόβλημα επικοινωνίας με το παιδί μου. Διάβασα τα πάντα, άκουσα τα πάντα, συζήτησα τα πάντα. Και κάπου εκεί, συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να αλλάξω τον τρόπο που επικοινωνούσαμε.
Έτσι, αντικατέστησα τον επικριτικό – αρνητικό μου τόνο με έναν πιο ουδέτερο, πιο ενσυναισθητικό και ενθαρρυντικό. Φυσικά, χρειάστηκα χρόνο, εξάσκηση και προσπάθεια και ακόμα έχω πολύ δρόμο μπροστά μου. Η συμπεριφορά της μικρής μου, όμως, βελτιώθηκε θεαματικά.
Το μάθημα ήταν σαφές για μένα. Αν μιλάμε στα παιδιά μας με τον τρόπο που θα θέλαμε να μας μιλάνε, τότε τα πράγματα θα κυλήσουν πολύ πιο ομαλά. Εύκολο να το λες, δύσκολα να το κάνεις, βέβαια, ειδικά όταν η ένταση της στιγμής πολλές φορές σε ξεπερνά. Ωστόσο, πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου πόσο πολύ αξίζει να προσπαθήσεις!
Μην πείτε: «Πρόσεχε«.
Αντ’ αυτού πείτε: «Τι πρέπει να θυμάσαι όταν παίζεις στο πάρκο;» ή «Σε παρακαλώ, να περπατάς αργά, σαν μια προσεκτική χελωνίτσα όταν είσαι πάνω στη σκάλα της τσουλήθρας«.
Επεξήγηση: Τα παιδιά συχνά δεν μας δίνουν σημασία όταν λέμε το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Αντί να πείτε πάλι το ίδιο πράγμα 100 φορές, αναπτύξτε τις ικανότητές τους για κριτική σκέψη και κάντε τα να σκεφτούν εκ νέου πόσο σημαντική είναι η προφύλαξη. Ακόμη, δώστε τους λεπτομέρειες και μια σύντομη περιγραφή για το τι θέλετε.
Μην πείτε: «Σταμάτα να φωνάζεις!» Ή «Κάτσε ήσυχα!»
Αντ’ αυτού πείτε: «Σε παρακαλώ μίλα λίγο πιο σιγά ή ψιθυριστά» (πείτε με ψιθυριστή φωνή).
Επεξήγηση: Μερικά παιδιά μιλούν από την φύση τους πιο δυνατά από άλλα. Εάν έχουν πρόβλημα να μιλήσουν σιγανά, ζητήστε τους να μιλάνε πιο σιγά και δείξτε τους εσείς πώς να το κάνουν.
Μην πείτε: «Σου το’πα τρεις φορές, κάντο επιτέλους!»
Αντ’ αυτού πείτε: «Πρέπει να φύγουμε. Θέλεις να βάλεις τα παπούτσια σου μόνος σου ή να σε βοηθήσω;»
Επεξήγηση: Τα περισσότερα παιδιά αντιδρούν απίστευτα καλά στην εξουσιοδότηση. Δώστε τους μια επιλογή και οι δεξιότητές τους στην κριτική σκέψη ξεπερνούν τον πειρασμό τους να αντιδράσουν.
Μην πείτε: «Ντροπή!» ή «Δεν θα’πρεπε να το’χεις κάνει αυτό.»
Αντ’ αυτού πείτε: «Τι έμαθες από αυτό το λάθος;» ή «Τι έμαθες και πώς θα το κάνεις διαφορετικά την επόμενη φορά;»
Επεξήγηση: Η εστίαση στο κίνητρο για αλλαγή συμπεριφοράς στο μέλλον θα σας δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα από το να ντροπιάσετε και να κατακρίνετε το παιδί σας για κάποια παρόμοια κακή συμπεριφορά στο παρελθόν.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: themamagers.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
6 ακούει θετικές φράσεις παιδί Χρησιμοποιείτε
![]() |
---|
![]() |
![]() |
For every Show page the timetable is auomatically generated from the schedule, and you can set automatic carousels of Podcasts, Articles and Charts by simply choosing a category. Curabitur id lacus felis. Sed justo mauris, auctor eget tellus nec, pellentesque varius mauris. Sed eu congue nulla, et tincidunt justo. Aliquam semper faucibus odio id varius. Suspendisse varius laoreet sodales.
closeDancing In The Flames The Weeknd
Se Periptosi Pou Anna Vissi
Bad Dreams Teddy Swims
Xiliometra APON
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
Messy Lola Young
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS