NEWSFEED

Μην ξαναζεστάνετε ποτέ αυτά τα φαγητά!

today25/11/2021

Φόντο
share close

Ανεξάρτητα από το πόσο νόστιμο και υγιεινό είναι το φρεσκομαγειρεμένο σας γεύμα, μπορεί να χάσει τα θρεπτικά του οφέλη και ακόμη και να προκαλέσει τροφική δηλητηρίαση, εάν το ξαναζεστάνετε σε ένα φούρνο μικροκυμάτων.

Επειδή ο φούρνος μικροκυμάτων δεν ψήνει ομοιόμορφα, είναι πολύ σημαντικό να ξέρετε ότι κάποια βακτήρια μπορεί να επιβιώσουν.

Ακόμα, κάποια τρόφιμα όταν μπαίνουν στον φούρνο μικροκυμάτων απελευθερώνουν κάποιες ουσίες που μπορεί να είναι καρκινογόνες λόγω της τοξικότητάς τους.

Δείτε παρακάτω τη λίστα με τα τρόφιμα και το βίντεο που ακολουθεί

Ρύζι

Όση περισσότερη ώρα μείνει σε θερμοκρασία δωματίου το ρύζι μετά τα μικροκύματα, τόσα περισσότερα βακτηρία (bacillus cereus) αρχίζουν να δημιουργούνται. Αυτά τα βακτήρια παράγουν τοξίνες οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν διάρροια ή εμετό και ναυτία.

Αυγά

Τα αυγά δεν πρέπει να εκτίθενται πολλές φορές στη θερμότητα. το ζέσταμα τους μπορεί να τα κάνει τοξικά και αυτό να έχει ως αποτέλεσμα προβλήματα στο πεπτικό σύστημα. Μην τα ξαναζεστάνετε στον φούρνο μικροκυμάτων γιατί η πρωτεΐνη τους καταστρέφεται.

Επεξεργασμένο κρέας

Το επεξεργασμένο κρέας (αλλαντικά) περιεχέι χημικά και συντηρητικά. Αυτές οι ουσίες γίνονται ακόμα πιο επικίνδυνες όταν εκτίθενται στα μικροκύματα, καθώς αλλάζει η σύσταση τους και μπορεί να αυξήσουν τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων.

Μητρικό γάλα

Σε περίπτωση που βάλετε το μητρικό γάλα στον φούρνο μικροκυμάτων, υπάρχει η πιθανότητα να παραζεσταθεί κι έτσι αρκετές από τις ευεργετικές του ιδιότητες καταστρέφονται. Τα μικροκύματα ζεσταίνουν ανομοιόμορφα, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται «καυτές περιοχές» μέσα σε αυτό, κάτι που μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνο για ένα μωρό, καθώς μπορεί να καεί.

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: newmoney.gr

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it