Είναι μια ξεκάθαρη αλήθεια πως οι περισσότεροι από εμάς τρώμε πολύ. Πάρα πολύ. Σε αυτό παίζει πολύ σημαντικό ρόλο τόσο η φυσική ανάγκη να τραφούμε όσο και η τεράστια βιομηχανία που έχει στηθεί γύρω από το φαγητό. Ακόμη κι αν προτιμάς την κινόα, τα γκρέιπφρουτ και το μάραθο για τα γεύματά σου, δεν είναι λίγες οι φορές που ξεφεύγεις ως προς την ποσότητα. Αυτό λοιπόν δεν έχει να κάνει τόσο με το ίδιο το φαγητό και όσο κι αν διαφοροποιήσεις τη δίαιτά σου δεν θα αλλάξει κάτι. Το θέμα είναι ψυχολογικό και σχετίζεται με το γεγονός πως είσαι πραγματικά «πεινασμένος» για κάτι που δεν είναι διαθέσιμο.
> Γιατί έχει μεγάλη σημασία η ώρα που τρως πρωινό
Έχεις πιάσει τον εαυτό σου (ή έχεις σκεφτεί ποτέ) να είναι σε θέση να ανταλλάξει ένα πλούσιο γεύμα με μια ξεχωριστή συζήτηση με τον πατέρα σου ή τους φίλους σου; Ή ένα λαχταριστό παγωτό με κάποιες στιγμές με την κοπέλα σου; Με άλλα λόγια, όταν τρως πάρα πολύ δεν είναι τα φαγητά αυτά που πραγματικά ποθείς. Πίσω από την επιθυμία για μια πίτσα, μια ταλιάτα ή μια πληθωρική μακαρονάδα κρύβονται πολλά κρυφά άγχη και φόβοι και αυτό που υποσυνείδητα θα ήθελες είναι κάποιος για να τα εξομολογηθείς. Άλλωστε τι να το κάνεις το καλό φαγητό αν δεν έχεις κάποιον να το μοιραστείς;
Είναι κάτι που κατά βάθος γνωρίζεις άλλωστε, πως καμιά βουτιά με νάτσος σε μπολ με κόκκινη σάλτσα ή λιωμένο τσένταρ ή ένα παραφουσκωμένο μπουρίτο δεν πρόκειται να σου δώσει λύση στα συναισθηματικά σου προβλήματα ή τα ψυχολογικά αδιέξοδα. Απλά ίσως δεν έχεις το καθαρό μυαλό για να δεις πού πρέπει να στραφείς. Στην πραγματικότητα τρως πάρα πολύ γιατί δεν έχεις όση αυτοεκτίμηση θα έπρεπε και η σιλουέτα και ο μεταβολισμός σου είναι τα «εύκολα θύματα».
Διαβάστε περισσότερα εδώ: gr.askmen.com