Παχαίνει ο καφές; Η απάντηση έχει να κάνει με το πώς τον πίνετε. Βάζετε ζάχαρη; Γάλα; Πίνετε ροφήματα καφέ που έχουν πάνω σαντιγί; Εν ολίγοις όσο πιο… φορτωμένος είναι ο καφές σας τόσο πιθανότερο είναι να ανεβάζει τις θερμίδες που περιέχει.
Επιλέγετε παχυντικά ροφήματα
Τα ροφήματα καφέ τύπου frappuccino, caramel latte, μόκα κ.λπ. περιέχουν μεγάλες ποσότητες ζάχαρης. Αν δε έχουν από πάνω και σαντιγί, τότε είναι πολύ καλύτερο να καταναλώσετε ένα γλυκό παρά να πιείτε καφέ! Αν δεν σας αρέσει η πικράδα του καφέ και θέλετε να τη μειώσετε με προσθήκη ζάχαρης, τότε το καλύτερο είναι να καταφύγετε σε λύσεις όπως η στέβια, η ζαχαρίνη, η μαύρη ζάχαρη ή η ζάχαρη καρύδας.
Η σαντιγί, τα σιρόπια με γεύσεις (π.χ. καραμέλα, σοκολάτα) ή οι γαρνιτούρες, όπως πχ. τρούφα ή σοκολάτα, αν και κάνουν το ρόφημα πιο γευστικό, αρωματικό και γλυκό, μπορεί να το μετατρέψουν σε «βόμβα» θερμίδων.
Προσοχή στο γάλα που προσθέτετε
Αν βάζετε γάλα στον καφέ σας, είναι καλό να επιλέγετε κάποιο που δεν θα σας προσθέσει πολλές παραπάνω θερμίδες στο ρόφημά σας, ειδικά αν πίνετε πολλούς καφέδες μέσα στη μέρα. Καλό είναι να επιλέγετε ένα προϊόν με λίγα λιπαρά…