Σαφώς ο διάδρομος είναι η πιο ασφαλή και ελεγχόμενη επιλογή, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν μπορείς να επωφεληθείς στο έπακρο και να καις πολλές θερμίδες. Παρακάτω αναλύουμε 3 μοτίβα που σχετίζονται άμεσα με τον διάδρομο και σου χαρίζουμε πολύτιμα tips: πώς θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, πώς θα δυναμώσεις τους μύες σου και πώς θα αυξήσεις την ταχύτητά σου.
Για να κάψεις περισσότερες θερμίδες στο διάδρομο:
- Κάνε διαλειμματική προπόνηση: Το τρέξιμο με έναν σταθερό ρυθμό είναι εξαιρετικό όταν τρέχεις πολλά χιλιόμετρα, στις πιο σύντομες όμως προπονήσεις, αύξησε την ένταση συμπεριλαμβάνοντας διαλείμματα με μεγαλύτερη ένταση. Εναλλάσσοντας μερικά λεπτά τρέξιμο σε μέτρια ένταση με διαλείμματα τρεξίματος με γρηγορότερο ρυθμό (ή sprint), θα κάψεις περισσότερες θερμίδες, θα αυξήσεις την αντοχή σου και θα γίνεις πιο γρήγορη και πιο δυνατή δρομέας. Για να μην αναφέρουμε πως η διαλειμματική έχει επίσης αποδειχτεί πως καταπολεμά το λίπος στην κοιλιά.
- Αύξησε σταδιακά την ταχύτητά σου κατά τη διάρκεια της προπόνησης:Όταν τρέχεις πιο γρήγορα καις περισσότερες θερμίδες και δε θέλεις να ξεκινήσεις το τρέξιμο με ρυθμό 12 χλμ./ώρα, ξεκίνησε με ένα γρήγορο βάδισμα (6 χλμ./ώρα) και κάθε δύο με πέντε λεπτά πρόσθεσε λίγη ταχύτητα μέχρι που να τρέχεις με ρυθμό 10-12 χλμ./ώρα.
- Τρέξε περισσότερο: Είναι καλό να κάνεις διαφορετικές προπονήσεις στο τρέξιμο. Έτσι τις μέρες που δεν τρέχεις διαλειμματικά ή δεν προσπαθείς να αυξήσεις την ταχύτητά σου, τρέξε για περισσότερη ώρα με σταθερό ρυθμό. Αν τρέχεις για 30 λεπτά (με ρυθμό 10 λεπτά ανά 1,5 χλμ.) θα κάψεις 270 θερμίδες. Στα 45 λεπτά καις 405 θερμίδες και αν τρέξεις μία ώρα θα κάψεις 540 θερμίδες.
Για να δυναμώσεις τους μύες σου:
- Αύξησε την κλίση: Οι λόφοι βάζουν στο στόχαστρο τους μηρούς, τις γάμπες και τους γλουτούς σου, οπότε ανέβασε την κλίση και θα παρατηρήσεις ότι ασκείται λίγο περισσότερη δύναμη στο κάτω μέρος του σώματός σου. Με αυτό τον τρόπο θα αποφύγεις επίσης τους τραυματισμούς στις γάμπες.
Διαβάστε περισσότερα εδώ: missbloom.gr