LIFESTYLE

Banana bread με σοκολάτα: Ιδανική συνταγή για κέικ μπανάνας για όσους έχουν φριτέζα αέρος!

today19/02/2025 25 1 1

Φόντο
share close

Θα χρειαστείτε

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  • 100 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη, ώριμη
  • 25 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη

Για το κέικ

  • 100 γρ. μπανάνα, καθαρισμένη, ώριμη
  • αυγά, μεσαία
  • 90 γρ. βούτυρο, λιωμένο + έξτρα για τη φόρμα
  • 80 γρ. μαύρη μαλακή ζάχαρη
  • 30 γρ. μέλι
  • βανιλίνη
  • 100 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
  • 100 γρ. αλεύρι γ.ό.χ., + έξτρα για τη φόρμα
  • 4 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • ελαιόλαδο, για το μαχαίρι

Εξοπλισμός

  • Μπολ
  • Σπάτουλα σιλικόνης
  • Φριτέζα αέρος
  • Ταψί
  • Φόρμα για κέικ μιας χρήσεως

Για τις καραμελωμένες μπανάνες

  1. Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας σε ένα ταψάκι διαστάσεων 20×20 εκ.
  2. Κόβουμε την μπανάνα σε λεπτές φέτες και τις βάζουμε στο ταψάκι.
  3. Πασπαλίζουμε με τη ζάχαρη, μεταφέρουμε το ταψί στον κάδο της φριτέζας αέρος και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200°C μέχρι να καραμελώσουν.
  4. Βγάζουμε από τον κάδο και αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρώς για 10-15 λεπτά.

Για το κέικ

  1. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία της φριτέζας αέρος στους 140°C και αφήνουμε να προθερμαίνεται.
  2. Αλείφουμε με βούτυρο και πασπαλίζουμε με αλεύρι μία μακρόστενη φόρμα για κέικ μιας χρήσεως.
  3. Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ τις καραμελωμένες μπανάνες και τις πατάμε με ένα πιρούνι για να πολτοποιηθούν.
  4. Προσθέτουμε τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το μέλι και τη βανιλίνη, και ανακατεύουμε με ένα σύρμα χειρός ή ένα πιρούνι μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  5. Ψιλοκόβουμε την κουβερτούρα και τη ρίχνουμε στο μπολ.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι, και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  7. Ψιλοκόβουμε την μπανάνα, την προσθέτουμε και αυτή, και ανακατεύουμε.
  8. Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα με μια σπάτουλα σιλικόνης και το απλώνουμε ομοιόμορφα.
  9. Αλείφουμε ένα μαχαίρι με λίγο ελαιόλαδο και χαράζουμε με αυτό το κέικ στη μέση κατά μήκος.
  10. Μεταφέρουμε τη φόρμα στον κάδο της φριτέζας και ψήνουμε για 50 λεπτά μέχρι να ψηθεί καλά μέχρι μέσα.
  11. Βγάζουμε τη φόρμα από τον κάδο και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει για περίπου 5 λεπτά μέσα στη φόρμα.
  12. Ξεφορμάρουμε, μεταφέρουμε το κέικ σε μια σχάρα και αφήνουμε να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε!

Ο διατροφικός πίνακας ανά μερίδα

Θερμίδες (kcal) 19%
Λιπαρά (g) 24%
Κορ.Λίπη (g) 50%
Υδατ/κες (g) 20%
Σάκχαρα (g) 40%
Πρωτεΐνη (g) 10%
Φυτικές Ίνες (g) 6%
Αλάτι (g) 12%

* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

 

Πηγή:akispetretzikis

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it