LIFESTYLE

Συνταγή: Η τέλεια τούρτα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φράουλες

today12/05/2025 7 1

Φόντο
share close

Αν θέλεις να δείξεις την αγάπη σου στους αγαπημένους σου και σε εσένα με ένα σπιτικό γλυκό που συνδυάζει την νοστιμιά με την υγιεινή προσέγγιση, αυτή η τούρτα χωρίς γλουτένη με σοκολάτα και φράουλες είναι η τέλεια επιλογή.

Πέρα από την υπέροχη γεύση και την εντυπωσιακή εμφάνιση, η συνταγή αυτή είναι ιδανική και για όσους ακολουθούν διατροφή χωρίς γλουτένη, χωρίς όμως να στερούνται τίποτα από την απόλαυση.

Συστατικά:

Για το παντεσπάνι:

  • 375 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

  • 6 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)

Για την κρέμα σοκολάτας:

  • 500 ml γάλα

  • 150 γρ. αλεύρι χωρίς γλουτένη

  • 50 γρ. ζάχαρη

  • 30 γρ. κακάο σε σκόνη

Για την κάλυψη:

  • 250 γρ. φρέσκια κρέμα γάλακτος

Για τη διακόσμηση:

  • 600 γρ. φρέσκες φράουλες (50 γρ. για τη γέμιση και τα υπόλοιπα για τις ροζούλες)

Οδηγίες παρασκευής:

Προετοιμασία του παντεσπάνι:

  1. Χτυπάμε τα αυγά: Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το αλεύρι χωρίς γλουτένη για περίπου 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να φουσκώσει και να γίνει αφράτο. Αυτό το βήμα είναι κρίσιμο για να έχουμε ένα ανάλαφρο και αφράτο παντεσπάνι.

  2. Ψήσιμο: Αδειάζουμε το μείγμα σε μία βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα και ψήνουμε στους 180°C για περίπου 40 λεπτά. Μην ξεχάσετε να κάνετε την κλασική δοκιμή με το ξυλάκι για να ελέγξετε αν έχει ψηθεί το παντεσπάνι στο κέντρο.

Προετοιμασία της κρέμας σοκολάτας:

  1. Σε μια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι και το κακάο, ανακατεύοντας συνεχώς.

  2. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η κρέμα και να γίνει λεία και κρεμώδης. Όταν είναι έτοιμη, την αφήνουμε να κρυώσει και την καλύπτουμε με μεμβράνη για να μην δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Συναρμολόγηση της τούρτας:

  1. Κόψτε το παντεσπάνι: Όταν το παντεσπάνι έχει κρυώσει εντελώς, το κόβουμε στη μέση και το βρέχουμε ελαφρά με λίγο ζεστό γάλα, για να γίνει πιο υγρό και αφράτο.

  2. Γέμιση με κρέμα σοκολάτας και φράουλες: Απλώνουμε την κρέμα σοκολάτας στη βάση του παντεσπάνι και προσθέτουμε τις φράουλες κομμένες σε μικρά κομμάτια. Στη συνέχεια, καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο παντεσπάνι.

  3. Κάλυψη με σαντιγί: Χτυπάμε τη φρέσκια κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει σταθερή και καλύπτουμε την τούρτα με αυτήν, εξασφαλίζοντας μια όμορφη και βελούδινη επιφάνεια.

Διακόσμηση:

Χρησιμοποιούμε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής με μύτη αστεριού για να δημιουργήσουμε ωραία σχέδια και ροζούλες από σαντιγί γύρω από την τούρτα. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τις υπόλοιπες φράουλες σε σχήμα ροζών για να δώσουμε μια όμορφη και ρομαντική εμφάνιση.

Οδηγίες για την αποθήκευση:

Η τούρτα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 2-3 μέρες, διατηρώντας την φρεσκάδα της και τις γεύσεις της. Είναι ιδανική για να την απολαύσετε με την οικογένειά σας, προσφέροντας έναν γλυκό και αγαπησιάρικο τρόπο να γιορτάσετε την ημέρα της μητέρας.

Με αυτή τη συνταγή, θα δημιουργήσεις έναν υπέροχο γλυκό που όχι μόνο θα εντυπωσιάσει, αλλά και θα γεμίσει την ημέρα σας με γλυκές αναμνήσεις και άφθονη αγάπη!

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it