NEWSFEED

Εύκολη συνταγή για Κολοκύθια παπουτσάκια!

today23/07/2025 11 1

Φόντο
share close

Υλικά

  • 2 κιλά μέτρια κολοκύθια

  • ½ φλιτζάνι εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο (και λίγο επιπλέον για άλειμμα)

  • 2 μέτρια κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

  • 2 κουταλιές σούπας κορν φλάουρ

  • 1 φλιτζάνι γάλα

  • 2 φλιτζάνια τριμμένο τυρί (τηνιακό ή κεφαλοτύρι)

  • ½ φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά

  • ½ φλιτζάνι ψιλοκομμένο μαϊντανό

  • 2 αβγά, ελαφρά χτυπημένα

  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βήμα 1: Ετοιμάζετε τα κολοκύθια

Πλένετε καλά τα κολοκύθια και κόβετε το πάνω και κάτω μέρος τους. Τα κόβετε στη μέση κατά μήκος και τα ζεματάτε σε βραστό νερό για λίγα λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς. Τα στραγγίζετε με προσοχή για να μη σπάσουν και τα αφήνετε να κρυώσουν. Με ένα κουταλάκι αφαιρείτε προσεκτικά την ψίχα και την πολτοποιείτε (ή ψιλοκόβετε πολύ καλά).

Βήμα 2: Φτιάχνετε τη γέμιση

Σε ένα βαθύ τηγάνι, σοτάρετε τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια με το ελαιόλαδο, μέχρι να μαραθούν. Προσθέτετε την αλεσμένη ψίχα των κολοκυθιών και μαγειρεύετε για περίπου 5 λεπτά σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας ζωηρά.

Βήμα 3: Δένετε το μείγμα

Διαλύετε το κορν φλάουρ στο γάλα και το προσθέτετε στο τηγάνι. Ανακατεύετε με ξύλινη κουτάλα μέχρι να πήξει ελαφρά. Κατεβάζετε από τη φωτιά, αφήνετε να κρυώσει λίγο και προσθέτετε τα αβγά, τα τυριά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύετε πολύ καλά.

Βήμα 4: Γεμίζετε και ψήνετε

Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 200°C. Λαδώνετε ένα ταψί και γεμίζετε τα μισά κολοκύθια με το μείγμα σας. Τα αραδιάζετε στο ταψί και ψήνετε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να αποκτήσουν ωραίο χρώμα.

Σερβίρονται ζεστά ή κρύα

Αυτά τα κολοκυθάκια είναι υπέροχα τόσο φρεσκοψημένα όσο και την επόμενη μέρα – ιδανικά για lunch box ή καλοκαιρινό μπουφέ.

Extra tip:

Αν θέλετε λίγο παραπάνω τραγανότητα, μπορείτε να πασπαλίσετε λίγη φρυγανιά και τριμμένο τυρί στην επιφάνεια πριν το ψήσιμο.

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it