Ο Μίλτος Τεντόγλου ξεκίνησε εντυπωσιακά τη φετινή του πορεία στο Diamond League, κατακτώντας την πρώτη θέση στη Σιαμέν της Κίνας με άλμα στα 8,46 μέτρα, επίδοση που αποτελεί και ισοφάριση της κορυφαίας φετινής επίδοσης στον κόσμο.
Ο δις χρυσός Ολυμπιονίκης χρειάστηκε μόλις τρεις προσπάθειες για να επιβληθεί στον αγώνα. Στο πρώτο του άλμα σημείωσε 8,37μ., πατώντας μάλιστα αρκετά πίσω από τη βαλβίδα, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του. Η δεύτερη προσπάθεια ήταν άκυρη, όμως στο τρίτο άλμα ήρθε η μεγάλη επίδοση των 8,46μ., που του χάρισε τόσο τη νίκη όσο και νέο ρεκόρ μίτινγκ.
Αξιοσημείωτο είναι πως ο Έλληνας πρωταθλητής αγωνίστηκε χωρίς τον προπονητή του, Γιώργος Πομάσκι, ενώ επέλεξε να μην πραγματοποιήσει τις τρεις τελευταίες προσπάθειές του, καθώς είχε ήδη εξασφαλίσει άνετα την πρωτιά.
Δείχνει έτοιμος για μεγάλες επιδόσεις
Η εμφάνιση του Τεντόγλου επιβεβαιώνει πως βρίσκεται σε εξαιρετική αγωνιστική κατάσταση. Λίγες ημέρες πριν από τη διοργάνωση της Σιαμέν, είχε αγωνιστεί στην Κεφαλονιά υπό δύσκολες καιρικές συνθήκες, καταγράφοντας άλμα στα 8,21μ., επίδοση που άφηνε υποσχέσεις για ακόμα μεγαλύτερα πράγματα στη συνέχεια της σεζόν.
Η επίδοση των 8,46μ. ισοφαρίζει το κορυφαίο άλμα της χρονιάς στον κόσμο, που ανήκε στον Πορτογάλο Ζέρσον Μπαλντέ από το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου.
Επόμενος σταθμός η Λεμεσός
Ο επόμενος αγωνιστικός σταθμός για τον Τεντόγλου είναι το μίτινγκ της Λεμεσού στις 29 Μαΐου, με τον Έλληνα πρωταθλητή να στοχεύει πλέον στις μεγάλες διοργανώσεις του καλοκαιριού και να δείχνει έτοιμος να διεκδικήσει ακόμα περισσότερες διακρίσεις.
Η φετινή του εκκίνηση αφήνει πολλές υποσχέσεις και επιβεβαιώνει γιατί θεωρείται ένας από τους κορυφαίους άλτες μήκους στον κόσμο.








