NEWSFEED

Ολυμπιακός – Ρεάλ 92-85: Πρωταθλητής Ευρώπης ο Θρύλος μετά από τελικό θρίλερ στο Final Four

today25/05/2026 9

Φόντο
share close

Ο Ολυμπιακός είναι ξανά πρωταθλητής Ευρώπης!

Οι «ερυθρόλευκοι» επικράτησαν της Ρεάλ Μαδρίτης με 92-85 στον μεγάλο τελικό του Final Four της EuroLeague και κατέκτησαν το τέταρτο ευρωπαϊκό τρόπαιο της ιστορίας τους, επιστρέφοντας στην κορυφή μετά από 13 χρόνια.

Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα πήρε τη μεγάλη ρεβάνς από τη «βασίλισσα» για τον χαμένο τελικό του 2023 στο Κάουνας και ολοκλήρωσε με ιδανικό τρόπο μια ονειρική σεζόν.

Κατακόκκινο το ΟΑΚΑ

Περισσότεροι από 19.000 φίλαθλοι του Ολυμπιακού δημιούργησαν εκπληκτική ατμόσφαιρα στο ΟΑΚΑ, μετατρέποντας το γήπεδο σε ένα πραγματικό «ερυθρόλευκο» καμίνι.

Η Ρεάλ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έκλεισε το πρώτο δεκάλεπτο μπροστά με 26-19. Οι Πειραιώτες όμως αντέδρασαν άμεσα στο δεύτερο δεκάλεπτο, με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Εβάν Φουρνιέ, ο οποίος πέτυχε κρίσιμα καλάθια και βοήθησε τον Ολυμπιακό να πάει μπροστά με 46-44.

Ντέρμπι μέχρι το τέλος

Το δεύτερο ημίχρονο εξελίχθηκε σε πραγματικό ντέρμπι, με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται συνεχώς στο σκορ. Η Ρεάλ προηγήθηκε ξανά στο τέλος της τρίτης περιόδου με 65-59, όμως ο Ολυμπιακός έδειξε χαρακτήρα στην τελευταία περίοδο.

Ο Σάσα Βεζένκοφ, ο Φουρνιέ και ο Άλεκ Πίτερς πέτυχαν μεγάλα καλάθια στα κρίσιμα σημεία, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» διατήρησαν την ψυχραιμία τους στις βολές στα τελευταία λεπτά, «κλειδώνοντας» τη νίκη με το τελικό 92-85.

Πρώτος σκόρερ για τον Ολυμπιακό ήταν ο Φουρνιέ με 20 πόντους, ενώ σημαντική βοήθεια έδωσαν ο Πίτερς με 16 και ο Βεζένκοφ με 12 πόντους.

Έσπασε την «κατάρα» της πρώτης θέσης

Η φετινή επιτυχία αποκτά ακόμη μεγαλύτερη σημασία, καθώς ο Ολυμπιακός κατάφερε να «σπάσει» και την άτυπη κατάρα της EuroLeague, που ήθελε την ομάδα που τερματίζει πρώτη στην κανονική περίοδο να μην κατακτά τελικά το τρόπαιο.

Οι Πειραιώτες απέδειξαν πως ήταν η πιο σταθερή και πλήρης ομάδα της διοργάνωσης και πανηγύρισαν πανάξια την επιστροφή τους στην κορυφή της Ευρώπης.

Τα δεκάλεπτα:

19-26, 46-44, 59-65, 92-85

Ολυμπιακός:

Γουόκαπ 10, Γουόρντ 7, Βεζένκοφ 12, Πίτερς 16, Μιλουτίνοφ 8, ΜακΚίσικ 5, Φουρνιέ 20 και οι υπόλοιποι.

Ρεάλ Μαδρίτης:

Λάιλς 24, Χεζόνια 19, Φελίς 13, Αμπάλντε 9 και οι υπόλοιποι.

Η νύχτα της 24ης Μαΐου 2026 γράφτηκε με χρυσά γράμματα στην ιστορία του Ολυμπιακού και του ελληνικού μπάσκετ.

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it