«Οι άνθρωποι δεν αγοράζουν σήμερα ένα ολόκληρο αρνί 10 κιλών, αγοράζουν 3-4 κιλά μόνο» εξηγεί κρεοπώλης της Βαρβάκειου Αγοράς. «Το αρνί είναι για όσους έχουν εισόδημα 50.000 ευρώ ή και παραπάνω τον χρόνο».
Η Βαρβάκειος σφύζει από Έλληνες που κοιτούν αλλά δεν αγοράζουν, καθώς η χώρα βρίσκεται για πέμπτη χρονιά σε λιτότητα με περικοπές μισθών και συντάξεων ως αντάλλαγμα για τα δισεκατομμύρια σε δάνεια για να αποφύγει την οικονομική κατάρρευση, γράφει το Bloomberg. Φέτος, η συζήτηση γύρω από τους πάγκους των τροφίμων είναι ότι η Ελλάδα ξεμένει από ρευστό για μισθούς και συντάξεις, αφού η κυβέρνηση αποπληρώνει το ΔΝΤ μία ημέρα πριν την μεγάλη Παρασκευή στο Ορθόδοξο ημερολόγιο.
«Τα ταμειακά αποθέματα της Ελλάδας είναι θέμα εδώ και εβδομάδες» δήλωσε στο Bloomberg ο Τζιλς Μόεκ, επικεφαλής οικονομολόγος της Bank of America Merrill Lynch. «Είναι πραγματικά σε μια κατάσταση όπου προφανώς ξύνουν ακόμη και τον πάτο».