play_arrow
City FM 103,8
play_arrow
ΔΙΑΥΛΟΣ 99.2 FM
play_arrow
Κανάλι 20 107,5
Οι τζιχαντιστές έχουν εδώ και καιρό κηρύξει τον πόλεμο κατά όσων δεν ασπάζονται στις αρρωστημένες θεωρίες τους για την πίστη. Αυτή τη φορά, έβαλαν στο στόχαστρό τους, τους Χριστιανούς Κόπτες και χτύπησαν δυο εμβληματικές εκκλησίες στην Αίγυπτο. Τον ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη Τάντα στο Δέλτα του Νείλου και τον καθεδρικό ναό του Αγίου Μάρκου στην Αλεξάνδρεια.
Στον Άγιο Γεώργιο, η βόμβα είχε τοποθετηθεί μέσα στο ναό και εξερράγη την ώρα της λειτουργίας. Απολογισμός 29 νεκροί και περισσότεροι από 60 τραυματίες. Ήταν 10:00 το πρωί όταν έγινε η επίθεση. Δυο ώρες μετά, στόχος βομβιστή αυτοκτονίας έγινε ο καθεδρικός του Αγίου Μάρκου. Εκεί, ήταν για τη λειτουργία και ο Κόπτης Πατριάρχης, ο οποίος δεν τραυματίστηκε.
Ο ναός του Αγίου Μάρκου βρίσκεται 800 μέτρα μακριά από το ελληνορθόδοξο Πατριαρχείο και ήταν τέτοια η ισχύς της έκρηξης που έσπασαν τζάμια ακόμη και σε κτίρια στο λιμάνι της πόλης όπως είπε στον Alpha ο ανταποκριτής του ΑΠΕ στο Κάιρο, Νίκος Κάτσικας.
Δείτε τις μαρτυρίες των Ελλήνων της Αιγύπτου
Διαβάστε περισσότερα εδώ
Πηγή: newsit.gr
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
Αίγυπτος αίμα βαιων ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ επνιξαν ιερος κυριακή πόλεμος τζιχαντιστές τρομοκρατία
|
|---|
|
|

play_arrow
Dancing In The Flames The Weeknd
play_arrow
Se Periptosi Pou Anna Vissi
play_arrow
Bad Dreams Teddy Swims
play_arrow
Xiliometra APON
play_arrow
Koino Mistiko (feat. Lila) LILA
play_arrow
Messy Lola Young
play_arrow
I Adore You (feat. Daecolm) HUGEL, Topic & Arash
play_arrow
Gyrismos Christos Mastoras & Melisses
COPYRIGHT © 2015 - 2025 MESSINIARADIO.GR | POWERED BY SLAVE IT SOLUTIONS