Αυτός είναι ο μοναδικός τρόπος να γυρίσει στην Ελλάδα το 19χρονο μοντέλο

0

Χαραμάδα ελπίδας για τη 19χρονη Ειρήνη, που εδώ και ένα μήνα βρίσκεται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ για κατοχή 2,6 κιλών κοκαΐνης, φαίνεται να ανοίγουν τρεις δικαστικές κινήσεις.
Οι γονείς της 19χρονης, η οποία για ένα δίμηνο πριν συλληφθεί είχε φιλοξενηθεί στην Καλαμάτα, υπέβαλαν αναφορά, ώστε η κόρη τους να διωχθεί για παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και στην Ελλάδα. Πρόκειται για ένα νομικό τρικ του δικηγόρου της οικογένειας, Σάκη Κεχαγιόγλου, προκειμένου να αυξηθούν οι πιθανότητες η Ειρήνη να γυρίσει στη χώρα μας και να δικαστεί στα ελληνικά δικαστήρια για τα αδικήματα για τα οποία συνελήφθη στο Χονγκ Κονγκ.
Όπως αποκαλύπτει το STAR, η χώρα μας δεν έχει διακρατική συμφωνία με το Χόνγκ Κόνγκ για την έκδοση κρατουμένων, αλλά η δίωξη της υπόθεσης στην Ελλάδα είναι ο μόνος δρόμος που της δίνει ελπίδες να έρθει να δικαστεί εδώ.

Ιστορικό
Συγκεκριμένα, την παρέμβαση της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου, Ξένης Δημητρίου, προκάλεσε η περίπτωση του 19χρονου μοντέλου που βρίσκεται στις φυλακές του Χονγκ Κονγκ για διακίνηση κοκαΐνης. Ταυτόχρονα, σύμφωνα με πληροφορίες, η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να διαπιστωθεί εάν πρέπει να διωχθεί και στην Ελλάδα η 19χρονη.
Παράλληλα, η Δίωξη Ναρκωτικών με έγγραφό της προς την Εισαγγελία ζητεί να εντοπιστούν τυχόν συνεργοί της που ενδεχομένως κινούνται στην ελληνική επικράτεια.
Οι δύο δικογραφίες αναμένεται να συνενωθούν, ενώ αρμόδιες πηγές έλεγαν πως θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που παρέχονται από το νόμο, προκειμένου η νεαρή κοπέλα να επιστρέψει και να λογοδοτήσει ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης.
Νωρίτερα, ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, που εκπροσωπεί νομικά τους γονείς της 19χρονης, είχε ζητήσει από τον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών με αναφορά – αίτηση που κατέθεσε να δικαστεί η 19χρονη στην Ελλάδα.
Όπως αναφέρει η σχετική ενημέρωση του δικηγόρου: «Ο δικηγόρος Σάκης Κεχαγιόγλου, υπό την ιδιότητά του ως νομικού συμβούλου των γονέων της 19χρονης προσωρινά κρατουμένης στο Χονγκ Κονγκ Ειρήνης Μελισσαροπούλου, Γεωργίου και Αικατερίνης, επισκέφτηκε σήμερα τον κ. εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών και κατέθεσε αναφορά- αίτηση με την οποία ενημερώνει την Εισαγγελία για το αδίκημα που κατηγορείται ότι τέλεσε η θυγατέρα τους στο Χονγκ Κονγκ και ζητούν να επιληφθεί της υποθέσεως σύμφωνα με το άρθρο 6 παρ. 1 ΠΚ η Ελληνική Δικαιοσύνη.

 

 

 

Συνέχεια άρθρου εδώ

Πηγή: tharrosnews.gr

Share.

Leave A Reply