Η ομάδα «Καλαμάτα 2030» παρουσιάζει την Ιστορία των κτηρίων της πόλης!

0

«Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια – Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας» είναι ο τίτλος της 1ης παρουσίασης της νεοσύστατης ομάδας «Καλαμάτα 2030» που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη το μεσημέρι στη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, στο Πνευματικό Κέντρο.


“Οι Φωνές μέσα από τα Κτήρια – Η Ιστορία των κτηρίων της Καλαμάτας» στόχο έχει την καταγραφή των κτηρίων της πόλης μας και τη διασύνδεσή τους με την κοινωνική, γραπτή και προφορική ιστορία, με στόχο την ανάδειξη, μελέτη και την προστασία τους.


Μέσω της καταγραφής των μαρτυριών των ανθρώπων που τα κατοίκησαν και τα χρησιμοποίησαν (προφορικές ιστορίες, προσωπικά ντοκουμέντα, αφηγήσεις, γραπτές υποβολές ιστοριών κ.α.), σε συνδυασμό με τις γραπτές πηγές, διερευνάται, πέρα από την καταγραφή της αρχιτεκτονικής πληροφορίας των κτηρίων, ο τρόπος που δομήθηκε το αστικό περιβάλλον διαχρονικά και πώς έφτασε η πόλη μας μέχρι σήμερα. Έτσι, διασώζεται ένα σπουδαίο κομμάτι της ιστορίας και της συλλογικής μνήμης της Καλαμάτας. Θυμόμαστε και Καταγράφουμε. Δεν ξεχνάμε να αγαπάμε την ιστορία της πόλης μας».

Share.

Leave A Reply