Η αναπαράσταση της 23ης Μαρτίου 1821 στην Καλαμάτα! (photos & video)

0


Παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, η Καλαμάτα γιόρτασε σήμερα την απελευθέρωσή της στις 23 Μαρτίου του 1821.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε  ο Υφυπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Τάσος Πετρόπουλος, ενώ το παρόν έδωσε επίσης ο γραμματέας της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης

Οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό της έναρξης της Επανάστασης του 1821 από την Καλαμάτα ξεκίνησαν όπως κάθε χρόνο με τον τερματισμό του Δρόμου Θυσίας και την άφιξη του σκυταλοδρόμου που μετέφερε τη φλόγα από τη Μονή Βελανιδιάς. Στην συνέχεια πραγματοποιήθηκε η άφιξη στην πλατεία της Σημαίας της Επανάστασης, η αφή του βωμού και η έπαρση της Σημαίας της Επανάστασης. Κατόπιν τελέστηκε η δοξολογία στον ιστορικό ναό των Αγίων Αποστόλων, προεξάρχοντος του μητροπολίτη Μεσσηνίας Χρυσοστόμου, το τρισάγιο στη μνήμη των ηρώων του ’21  και η ανάγνωση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δημήτριος Hλιόπουλο. Μετά το προσκλητήριο οπλαρχηγών και την κατάθεση στεφανιού από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας έγινε και η αναπαράσταση της κατάληψης της Καλαμάτας. Ακολούθησε η έναρξη της παρέλασης μαθητών σχολείων, οπλαρχηγών και μπουλουκιών.

 

Share.


Leave A Reply