Αντίνοος | Οι 7 οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας (λίστα)

0

Η κορύφωση των φαινομένων της κακοκαιρίας Αντίνοος αναμένεται το απόγευμα της Τρίτης, ωστόσο οι καταιγίδες, οι άνεμοι και οι -κατά τόπους- χαλαζοπτώσεις θα συνεχιστούν και αύριο, Τετάρτη.

Σύμφωνα με τη νεότερη ενημέρωση της ΕΜΥ για την πορεία των φαινομένων της κακοκαιρίας Αντίνοος, οι πρώτες περιοχές που θα επηρεαστούν θα είναι το Ιόνιο, η Ηπειρος, η Δυτική Μακεδονία, η Δυτική Στερεά και η Πελοπόννησος.

Στη συνέχεια, ωστόσο, η κακοκαιρία θα «τυλίξει» το μεγαλύτερο τμήμα της χώρας.

Ο χάρτης προειδοποίησης του meteoalarm για σήμερα, Τρίτη:
Ο χάρτης προειδοποίησης του meteoalarm

Οι οδηγίες της ΓΓ Πολιτικής Προστασίας για την κακοκαιρία Αντίνοος
Οπως συνέβη και στην περίπτωση της φονικής κακοκαιρίας στη Χαλκιδική, η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας εξέδωσε άμεσα προειδοποίηση για τα ακραία φαινόμενα της κακοκαιρίας Αντίνοος.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΓ Πολιτικής Προστασίας καλεί τους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση ισχυρών βροχοπτώσεων, καταιγίδων, θυελλωδών ανέμων και χαλαζοπτώσεων οι πολίτες καλούνται:

Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.
Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.
Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους
Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).
Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.
Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

 

 

 

Διαβάστε περισσότερα εδώ: iefimerida.gr


Share.

Leave A Reply