Εκπαιδευτική Δράση Πρώτων Βοηθειών στην Κυπαρισσία!

0

Ο Εμπορικός Σύλλογος Κυπαρισσίας σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ Τριφυλίας διοργανώνουν εκπαιδευτική δράση με θέμα την ενημέρωση ομάδων του πληθυσμού για την καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ) και την χρήση αυτομάτου εξωτερικού απινιδωτή (AED).Οι πολίτες παρευρίσκονται συχνά σε επείγουσες και απειλητικές για την ζωήκαταστάσεις. Αν έχουν λάβει την κατάλληλη εκπαίδευση μπορούν αποτελεσματικά ναδιασώσουν μία ζωή. Οι δεξιότητες της Βασικής Υποστήριξης Ζωής μπορεί να γίνουν απλέςκαι να μεταδοθούν εύκολα.


Σαν αποτέλεσμα αυτής της δράσης είναι η κατανόηση ότι η έγκαιρη έναρξη της
καρδιοαναπνευστικής αναζωογόνησης και η έγκαιρη απινίδωση από τουςπαρευρισκόμενους,αυξάνουν τις πιθανότητες επιβίωσης των θυμάτων ανακοπής.Στην διάρκεια των εκπαιδεύσεων οι εκπαιδευτές θα παρουσιάσουν την ΚΑΡΔΙΟΑΝΑΠΝΕΥΣΤΙΚΗ ΑΝΑΖΩΟΓΟΝΗΣΗ με προπλάσματα και εκπαιδευτικούς απινιδωτές και θα ενθαρρύνουν τους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν και αυτοί. Επίσης θαγνωστοποιηθεί και η εκπαιδευτική δράση του ΕΚΑΒ σε ομάδες πληθυσμού.Προς ενημέρωσή σας η εκπαίδευση ομάδων πληθυσμού είναι εγκεκριμένο καιπιστοποιημένο πρόγραμμα από το ΕΚΑΒ και περιλαμβάνει θεωρία και πρακτική άσκησηστην καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), στη χρήση Αυτόματου ΕξωτερικούΑπινιδωτή (ΑΕΑ) και πρώτες βοήθειες στην αντιμετώπιση επειγουσών και απειλητικών γιατην ζωή καταστάσεων.


Το πρόγραμμα διαρκεί 5 ώρες και η εκπαίδευση των συμμετεχόντων περιλαμβάνει
πρακτική άσκηση σε προπλάσματα και χρήση εκπαιδευτικών ΑΕΑ (Αυτόματων ΕξωτερικώνΑπινιδωτών).Μετά το πέρας της εκπαίδευσης θα αποσταλούν στους συμμετέχοντες βεβαιώσειςπαρακολούθησης του προγράμματος.Για την καλύτερη διεκπεραίωση των αιτημάτων για εκπαίδευση στην περιοχή σας, ηεπικοινωνία μπορεί να γίνεται με τον διασώστη – εκπαιδευτή του τομέα Τριφυλίας,Ηλιόπουλο Γεώργιο στο τηλ 6949448831.

Σε πρώτη φάση όποιος ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στην εκπαιδευτική αυτή δράση θα πρέπει να στείλει μήνυμα (inbox) στην σελίδα του συλλόγου μας, όπου θα αναγράφει τα τέσσερα (4) παρακάτω στοιχεία:
1.) Ονοματεπώνυμο
2.) Φύλο
3.) Ηλικία
4.) Τηλέφωνο Επικοινωνίας,
ώστε να συγκεντρωθεί ο αριθμός των ατόμων που ενδιαφέρονται
(μέχρι 21/11/2019).
Εν συνεχεία θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για την ημερομηνία και τον τόπο τέλεσης της εκπαίδευσης.

 

 

 Share.

Leave A Reply