Αυτός ήταν ο Αγιος Βαλεντίνος!

0

Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου σήμερα και οι ερωτευμένοι σε όλο τον κόσμο έχουν την τιμητική τους αλλά διχάζονται κιόλας. Στην ερώτηση: Γιορτάζεις; Οι απαντήσεις που θα ακούσεις κάθε τέτοια ημέρα ποικίλουν: «Φυσικά και γιορτάζω», «κάθε ημέρα γιορτάζω», δυστυχώς δεν γιορτάζω» κ.α..

Όπως και να έχει η σημερινή ημέρα δεν περνά απαρατήρητη και είναι και μία πολύ καλή ευκαιρία μεταξύ άλλων για να αυξηθεί ο τζίρος στα μαγαζιά με εσώρουχα, λουλούδια, γλυκά και λούτρινα αρκουδάκια που πάντα έχουν πέραση στις ερωτευμένες καρδιές.

Μην ψάχνεται για το αν η σημερινή ημέρα είναι αργία, γιατί δεν είναι αλλά έχει παγκόσμια διάσταση.

Ας δούμε όμως πως ξεκίνησε:

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου ξεκίνησε ως εορτασμός ενός ή περισσότερων Χριστιανών μαρτύρων που ονομάζονταν Βαλεντίνοι. Με το πέρασμα των χρόνων προσωποποιήθηκε και αφορά έναν καθολικό ιερέα του Βαλεντίνου, ο οποίος μαρτύρησε για την πίστη του, το 270 μ.Χ. στους διωγμούς του αυτοκράτορα Κλαύδιου.

Γεννήθηκε στο Τέρνι το 197 περίπου μετά Χριστόν, βαφτίστηκε πρώτα χριστιανός και στα 21 του χρόνια έγινε επίσκοπος. Οπως είναι φυσικό οι θρύλοι που συνοδεύουν τον Αγιο Βαλεντίνο είναι πολλοί…

Διαβάστε περισσότερα εδώ: madata.grShare.

Leave A Reply