Τα παιδιά που καταναλώνουν ένα θρεπτικό πρωινό και περισσότερα φρούτα και λαχανικά έχουν καλύτερη ψυχική υγεία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα έρευνας που δημοσιεύθηκε στο BMJ Nutrition Prevention & Health.
Συγκεκριμένα, οι επιστήμονες διατροφής ζήτησαν από 10.853 παιδιά από 50 σχολεία του Norfolk να τούς δώσουν πληροφορίες για τη διατροφή και την ψυχική τους υγεία. Όπως αναδείχθηκε από τα αποτελέσματα της ανάλυσης, μόνο το 25% των παιδιών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και το 28,5% αυτών της πρωτοβάθμιας ανέφεραν ότι καταναλώνουν τις συνιστώμενες πέντε μερίδες φρούτων και λαχανικών ημερησίως.
Οι μαθητές του δημοτικού που κατανάλωναν πέντε ή περισσότερες μερίδες φρούτων ή λαχανικών ημερησίως είχαν κατά μέσο όρο 3,73 μονάδες υψηλότερη βαθμολογία από όσους δεν έτρωγαν καθόλου, ενώ εκείνοι που έτρωγαν μόνο ένα σνακ ή μια μπάρα δημητριακών για πρωινό είχαν βαθμολογία χαμηλότερη κατά 1,15 μονάδες συγκριτικά με όσους έτρωγαν ένα τοστ, δημητριακά με γάλα ή γιαούρτι, φρούτα, κτλ…
Διαβάστε περισσότερα εδώ: https://ygeiamou.gr/%cf%80%ce%b1%ce%b9%ce%b4%ce%af/231152/i-diatrofi-pou-kani-ta-pedia-kaliterous-mathites/