Ένα από τα φρούτα που αξίζει να εντάξουμε στη διατροφή μας είναι τα ρόδια καθώς προσφέρουν πολλά οφέλη για την υγεία μας και μπορούν να προωθήσουν τη μακροζωία.
Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Beatriz Larrea ένα από τα κλειδιά για την υγιή γήρανση είναι ακριβώς η κατανάλωση φυσικών και εποχιακών τροφών. Ένα από αυτά είναι το ρόδι, στο οποίο οι ειδικοί στη μακροζωία εξηγούν γιατί πρέπει να το συμπεριλάβουμε στη διατροφή μας. «Αν πρέπει να διαλέξω τρία τρόφιμα από τη λίστα θα ήταν το ρόδι, το κακάο και η κάπαρη», δηλώνει στην ισπανική Vogue η Larrea.
Χαρίζει λαμπερό δέρμα
Από την πλευρά του, ο Δρ Vicente Mera, ειδικός στη γήρανση περιγράφει το ρόδι ως υπερτροφή και λέει ότι κάνει καλό στο δέρμα λόγω της αντιοξειδωτικής του δύναμης. Μάλιστα, είναι πλούσιο σε βιταμίνη C και αυτό βοηθά στο σχηματισμό του επιθυμητού κολλαγόνου. Η Larrea επιβεβαιώνει ότι όταν το σώμα εκτίθεται στη βιταμίνη C το κολλαγόνο διεγείρεται έως και 8 φορές περισσότερο. Επιπλέον, τονίζει ότι το ρόδι βοηθά στην καταπολέμηση της κατακράτησης υγρών.
Δυναμώνει τον εγκέφαλο
Τόσο η Larrea όσο και ο Mera υπογραμμίζουν την ικανότητα του ροδιού να φροντίζει τον εγκέφαλο και να τον προστατεύει από πιθανές βλάβες. Η υψηλή περιεκτικότητά του σε βιταμίνη Β5 το κάνει επίσης καλό για το νευρικό σύστημα. Και έχει μεγάλη αντιφλεγμονώδη δράση που αποτρέπει την οξείδωση της LDL χοληστερόλης.
Βοηθάει στη γυμναστική
Τα θρεπτικά συστατικά που περιέχονται μέσα στα ρόδια μπορούν να αυξήσουν την αντοχή μας όταν γυμναζόμαστε, με σχετική μελέτη να αποκαλύπτει πως μόνο 1 γρ. εκχυλίσματος ροδιού 30 λεπτά πριν από το τρέξιμο, αύξησε το χρόνο που οι συμμετέχοντες άντεχαν να τρέχουν κατά 12%.
Διαβάστε περισσότερα: εδώ!
Πηγή: BOVARY