General

Τσικνοπέμπτη: 7 συμβουλές για ασφαλές ψήσιμο κρέατος

today19/02/2025 8

Φόντο
share close

Τσικνοπέμπτη, μια ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.

Τις οδηγίες του Ενιαίου Φορέα Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) ενόψει Τσικνοπέμπτης, υπενθύμισε με ανακοίνωσή της, η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας (EEKE).

Οι συμβουλές ΕΦΕΤ για ασφαλές ψήσιμο:

  1. Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
  2. Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
  3. Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
  4. Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
  5. Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
  6. Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
  7. Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it