NEWSFEED

Ρεβίθια λαδερά με ντομάτα, σπανάκι και φέτα!

today12/03/2025 9

Φόντο
share close

Θα χρειαστείτε

  • 300 γρ. ρεβίθια, προβρασμένα
  • 400 γρ. φύλλα σπανάκι, χοντροκομμένα
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 τρυφερά πράσα, ψιλοκομμένα
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης, κομμένη σε κυβάκια
  • 4 κουτ. σούπας άνηθο, ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 150 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 80 ml ε.π. ελαιόλαδο
  • 200 γρ. φέτα, σπασμένη σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, μαύρο πιπέρι

Εξοπλισμός

  • πλασοτέ κατσαρόλα

Βήματα

  1. Σε πλασοτέ κατσαρόλα ζεσταίνουμε το μισό ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, το σκόρδο και την πιπεριά, αλατίζουμε και σοτάρουμε για 5΄.
  2. Προσθέτουμε τα ρεβίθια και τον ντοματοπελτέ συνεχίζοντας το σοτάρισμα για 3΄ ακόμη. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε 500 ml νερό, τις ντομάτες και μπόλικο μαύρο πιπέρι.
  3. Αφού μαγειρευτούν τα ρεβίθια προσθέτουμε το σπανάκι, τον άνηθο, τον μαϊντανό και το υπόλοιπο ελαιόλαδο. Συνεχίζουμε για 15΄ακόμη σε δυνατή φωτιά να μείνει το φαγητό με τη σάλτσα του.
  4. Λίγο πριν αποσύρουμε προσθέτουμε τη φέτα και μόλις λιώσει, σερβίρουμε.
Φωτογραφία, Food styling: Εύα Μονοχάρη

Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO

Rate it