Ο πρώτος μήνας της Άνοιξης φέρνει μία πλούσια ποικιλία από φρέσκα λαχανικά, μυρωδικά και θαλασσινά που ανανεώνουν τις γεύσεις μας.
Φρούτα του Μαρτίου
- Φράουλες: Ο Μάρτιος είναι ο μήνας των φραουλών! Αυτές που φυτεύτηκαν τον Οκτώβρη είναι έτοιμες να συλλεχθούν και να γεμίσουν τις αγορές με τη γλυκιά τους γεύση.
- Εσπεριδοειδή:
- Πορτοκάλια, μανταρίνια και λεμόνια παραμένουν σε αφθονία.
- Στην Κρήτη και την Πελοπόννησο βρίσκουμε πορτοκάλια «λάνε λέιτ», «νάιτ λέιτ» και «μέρλιν».
- Η Λακωνία και η Κορινθία προσφέρουν αρωματικά λεμόνια και μανταρίνια πέιτζ.
- Βαλέντσια Πορτοκάλια: Αυτά είναι τώρα στα πρώτα στάδια της ωρίμανσης.
- Φρούτα από το ψυγείο: Ακτινίδια, αχλάδια και μήλα συνεχίζουν την παρουσία τους από προηγούμενους μήνες.
- Γκρέιπφρουτ: Στις τελευταίες μέρες του Μαρτίου, οι αγορές γεμίζουν με τα τελευταία γκρέιπφρουτ από την Κορινθία και την Αργολίδα.

Λαχανικά του Μαρτίου
- Αρακάς, Κουκιά και Σπαράγγια: Αυτά τα λαχανικά ξεχωρίζουν για την τρυφερότητά τους και τη φρεσκάδα τους.
- Λαχανικά εποχής:
- Λαχανάκια Βρυξελλών
- Όψιμα μπρόκολα
- Κουνουπίδια
- Λάχανα σε διάφορες παραλλαγές: κεφαλωτά (σφιχτά), αφράτα (ιδανικά για λαχανοντολμάδες) και πλακέ
- Αγκινάρες: Πρώιμες αγκινάρες, ιδιαίτερα από την Αργολίδα και την Ίρια.
- Μυρωδικά και Χόρτα:
- Μάραθα
- Σπανάκι
- Μαρούλι
- Σέσκουλο
- Ραδίκια
- Μυρώνια
- Καυκαλήθρες
- Σέλινο
- Άνηθο
- Μαϊντανό
- Φρέσκα κρεμμυδάκια
- Άγρια Χόρτα: Άγρια ρόκα και χόρτα του βουνού από κάποιους πάγκους λαϊκής.
- Βιολογικά προϊόντα: Είναι προτιμότερο να επιλέγουμε τα λαχανικά των οποίων καταναλώνουμε τις ρίζες, όπως:
- Καρότα
- Σελινόριζες
- Παντζάρια
- Πράσα
- Ραπανάκια
- Φρέσκο Χαμομήλι: Στο τέλος του Μαρτίου και στις αρχές Απριλίου, θα βρούμε φρέσκο χαμομήλι, ιδανικό για αφεψήματα και τσάι.

Ψάρια και Θαλασσινά του Μαρτίου
- Μικρά Ψάρια:
- Αθερίνα
- Κουτσομούρες
- Μπαρμπούνια
- Σαρδέλες
- Γόπες
- Εκλεκτά Ψάρια:
- Βραστόψαρα:
- Θαλασσινά:
- Γαρίδες
- Γυαλιστερές
- Καλαμάρια
- Χταπόδια
- Στρειδιά, Αχιβάδες, Χτένια και Καλόγνωμες:
- Τελευταίος μήνας για την αλιεία τους, που απαγορεύεται το καλοκαίρι.
- Προστατευόμενα Είδη:
- Η αλιεία ψαριών όπως οι σαργοί και τα λαβράκια βρίσκεται σε περίοδο αναπαραγωγής και δεν πρέπει να καταναλώνονται τον Μάρτιο.

Μου αρέσει αυτό:
Like Φόρτωση...
Συντάχθηκε από: MESSINIA RADIO
Ανοιξη θαλασσινά μυρωδικά φρέσκα λαχανικά